Klushulp


Voor als je het even niet meer weet:

Hulp met klussen. Van verhuizen, verbouwen tot vernieuwen van interieur en indeling.

En van idee tot uitvoering. Van een 3-d plattegrond met indeling tot fysieke verhuishulp. Van kitten, plamuren en verven tot samen naar de ikea en meubels in elkaar zetten.

Wie ben ik?

Even voorstellen. Ik ben Maria. Al mijn hele leven heb ik interesse in technische dingen, al heb ik mijn werkend leven vooral in de kinderopvang doorgebracht. Onder andere doordat ik als gastouder in eigen huis wilde werken, heb ik met mijn toenmalige partner een klushuis gekocht. Een ruim honderd jaar oud pand in hartje Amsterdam, waarvan de fundering moest worden vervangen. Dat kan en mag je als particulier niet zelf (en moet je ook niet willen). Maar heel veel van de andere klussen hebben we wel zelf gedaan. Van vloer leggen tot keuken inbouwen en nieuwe plafonds aanleggen.

Waarom?

Veel mensen om mij heen help ik regelmatig. Door familie en vrienden wordt ik vaak ingeschakeld om mee te denken over hoe ze hun woonkamer of slaapkamer beter kunnen indelen. Of hoe hun oude meubels het beste passen in een nieuwe woning. Hoe ze meer rust kunnen creeren in hun woon/werkkamer. Dit soort dingen vind ik leuk om aan mee te denken en te werken. Ik kan goed omgaan met de ikea planners en werk soms met floorplanner (online programma om plattegronden zelfs 3d presentaties van een ruimte te maken) om bijvoorbeeld je huidige meubels in een andere ruimte (of anders in je ruimte) in te passen.

Wat kan ik voor je betekenen?

Het handigst is mij even te bellen met je vraag of idee. Dan kan ik al snel antwoord geven. Ik zal altijd eerlijk zijn over wat ik wel en niet kan en je dan eventueel adviseren waar je mogelijk beter terecht kan met je hulpvraag. Ik zal ook eerlijk zijn als ik een klus wel graag wil aanpakken en ook denk dat ik het kan, maar het niet eerder heb gedaan.

Aangezien ik dit voorlopig naast mijn gewone dagelijkse werk doe, zal ik niet altijd de telefoon kunnen opnemen. Maar als je even inspreekt of een whatsapp of telegram berichtje stuurt zal ik je z.s.m. terugbellen. Mailen kan uiteraard ook. Mijn contactgegevens vind je onderaan deze pagina.

Uiteraard heb ik beschikking over een basisset aan gereedschappen, zoals een verfgarde en een schroefmachine voor de ‘gewone’ klussen. Als er specifiek gereedschap nodig is voor bepaalde klus dat ik niet heb, overleg ik over de kosten van de aanschaf daarvan. Een optie is bijvoorbeeld dat ik het gereedschap huur of zelf koop en de huurprijs in rekening breng.

Kosten

Een eerste gesprek via de telefoon kost niets. Daarna is mijn tarief in principe 25 euro per uur, exclusief 21% btw. Dus uiteindelijk betaal je als klant 30,25 per uur.
Eventuele voorrijkosten kunnen van toepassing zijn, afhankelijk van de afstand vanaf Uithoorn. Ik reken doorgaans ook met een minimum van twee uur.
Uiteraard is dat tarief ook exclusief eventuele materiaalkosten, zoals de aankoop van een vloer of verf. Het is zeker ook een optie (graag zelfs) om samen met de klant naar de bouwmarkt te gaan. Daar kunnen we samen de geschikte materialen uitkiezen. Dan weet je meteen ook waar je voor betaalt!

Qua materiaal keuze ben ik praktisch ingesteld. Ik weet meestal in de bouwmarkt wel voor welk spul je kwaliteit nodig hebt en waarvan je ook het huismerk kan pakken.

Ik ben in bezit van eigen vervoer (motorfiets) en een rijbewijs B. Soms kan ik een auto lenen. Ik rij comfortabel een busje, maar in dit stadium is het nog niet aan de orde er een zelf aan te schaffen. Voor sommige zaken is het dus nodig er ofwel een te huren, ofwel de spullen te laten bezorgen. Daar is mijn uurtarief ook op gebaseerd.

Contactgegevens:

Je kan bellen, sms’en, whatsappen en telegrammen naar: 06 496 00 126

Je kan mailen naar: klushulp@mariazom.com